Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

28ος ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ

Στις 31 Οκτωβρίου διεξήχθη με οργανωτή τον ΣΕΓΑΣ, ο ετήσιος Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας, με εκκίνηση απο τον Τύμβο του Μαραθώνα και τερματισμό στο Παναθηναικό Στάδιο.

Φέτος η εκδήλωση συνέπεσε με τον εορτασμό των 2.500 χρόνων απο την ιστορική νίκη των Ελλήνων κατά των Περσών στον Μαραθώνα.

Παράλληλα με την διεξαγωγή του Μαραθωνίου διεξήχθησαν και τα αγωνίσματα των 5.000μ και 10.000μ, όπου έλαβαν μέρος και επώνυμοι Έλληνες και ξένοι δρομείς και δημόσια πρόσωπα.

Απο τους αθλητές και αθλήτριες των Συλλόγων της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βοιωτίας-Εύβοιας, ξεχωρίσαμε 3 περιπτώσεις, μια για κάθε αγώνισμα, τις οποίες και σας παρουσιάζουμε.

  • Στα 5.000μ Γυναικών την καλύτερη εμφάνιση πραγματοποίησε η αθλήτρια των Αετών Διρφύων Βασιλική Κολοβού, η οποία τερματίζοντας στην 2η σε χρόνο 19.55 , έκανε τις παρακάτω δηλώσεις << Αν και έχω αποσυρθεί απο τον αθλητισμό εδώ και 8 χρόνια, είμαι πολύ χαρούμενη που τα κατάφερα. Ήταν μια ωραία εμπειρία >>.

  • Στα 10.000μ Γυναικών η αθλήτρια του ΓΣ Νεάπολης Χαλκίδος, Αντωνία Κορόζη τερμάτισε 6η σε χρόνο 42.32 . Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσουμε ότι η Αντωνία είναι φοιτήτρια στο Ε. Μ. Πολυτεχνείο και συνδιάζει άριστα τις σπουδές της με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

  • Στο Μαραθώνιο είχαμε την ειδική περίπτωση του Θανάση Κολέτσιου, υπερμαραθωνοδρόμου του Ευβοικού, ο οποίος έτρεξε στο ρυθμό της συντρόφου του Μαρίας Ρουπακτά, προκειμένου να τερματίσουν ταυτόχρονα, σε χρόνο διπλάσιο, απο ευτό που κάνει συνήθως όταν αγωνίζεται μόνος του. Ο Θανάσης είναι μέλος του ορειβατικού Συλλόγου Χαλκίδος και η φιλοσοφία του είναι να βοηθάει όσους περισσότερους συνοδοιπόρους του μπορεί να ανέβουν στην κορυφή.




(Αντωνία Κορόζη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου