Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΣΤΑΘΗΣ ΠΑΛΛΗΣ

Στη μνήμη του καθηγητή φυσικής αγωγής Στάθη Πάλλη, ο οποίος απεβίωσε τον Δεκέμβριο του 2011, δημοσιεύεται για πρώτη φορά, απο την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βοιωτίας-Εύβοιας, η φωτογραφία αυτή.

Είναι 15 Μαρτίου του 2008, και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Σταδίου Χαλκίδος, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βοιωτίας-Εύβοιας διοργάνωσε Σεμινάριο Προπονητών Στίβου.


Ως οικοδεσπότης ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Κώστας Ευθυμιάδης, υποδέχθηκε τον Πλούταρχο Σαρασλανίδη, έναν απο τους εισηγητές του Σεμιναρίου και τον Ευστάθιο Πάλλη, επίτιμο προσκεκλημένο.


Μία ιστορία 50 χρόνων ξετιλίγεται μέσα απο αυτή την φωτογραφία.


Την διετία 1960-62, που ο Στάθης Πάλλης ήταν καθηγητής στο Α΄ Γυμνάσιο Αρρένων Χαλκίδος, ο Κ. Ευθυμιάδης ήταν μαθητής του και αυτός τον μπόλιασε στο πνεύμα του Κλασικού Αθλητισμού και τον ανέδειξε σαν αθλητή Στίβου. Αργότερα στις αρχές της δεκαετίας του 1970, όταν ο Στ. Πάλλης ήταν αναπληρωτής Δ/ντης φυσικής αγωγής Εύβοιας, ο Κ. Ευθυμιάδης, ως Πολιτικός Μηχανικός συνεργάσθηκε μιαζί του, εκπονώντας δωρεάν μελέτες για διάφορα αθλητικά έργα της Εύβοιας.


Στην συνέχεια ο Στ. Πάλλης σαν Γενικός Επιθεωρητής Φυσικής Αγωγής στην Θεσσαλονίκη, γνωρίσθηκε με τον νεαρό τότε καθηγητή φυσικής αγωγής Πλούταρχο Σαρασλανίδη, και μεταλαμπάδευσε και σ'αυτόν τα ιδεώδη του Ολυμπιακού Πνεύματος.


Το 1992 στην Ολυμπιαδα της Βαρκελώνης, η Ελλάδα κερδίζει μετά απο 80 χρόνια χρυσό μετάλλιο στον Στίβο, με την Βούλα Πατουλίδου που είχε για προπονητή της τον Πλ. Σαρασλανίδη.


Ο Στάθης έφυγε και τα 2 "παιδιά-μαθητές" του συνεχίζουν στον δρόμο που τους χάραξε εκείνος, ο ένας ως Διοικητικό Στέλεχος και ο άλλος ως επιστημονικός συνεργάτης του ΣΕΓΑΣ.


Το 40 ήμερο μνημόσυνο υπερ αναπαύσεως της ψυχής του, θα τελεσθεί την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Χαλκίδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου