Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

ΣΤΙΣ 8-11-2014 Η ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΤΟΥ 32ου ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Κορυφαία ονόματα του Ελληνικού αθλητισμού, ολυμπιονίκες, και παγκόσμιοι πρωταθλητές θα συμμετέχουν στην Λαμπαδηδρομία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο (8/11), αμέσως μετά την Τελετή Έναρξης στον Τύμβο του Μαραθώνα.
Η Λαμπαδηδρομία θα ξεκινήσει από τον Τύμβο των Αθηναίων, των πεσόντων στη μάχη του Μαραθώνα (490 π.χ.) και θα καταλήξει στην Αφετηρία της Αυθεντικής Μαραθώνιας Διαδρομής όπου θα γίνει και το άναμμα του σχετικού βωμού.  Ο Βωμός βρίσκεται δίπλα στην στήλη του Ιστορικού σημείου της πρώτης στον κόσμο εκκίνησης Μαραθωνίου το 1896. Η απόσταση είναι 5 χλμ. και θα συμμετάσχουν συνολικά 30 λαμπαδηδρόμοι. Στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος σπουδαίοι Ελληνες πρωταθλητές, όπως η «ασημένια» ολυμπιονίκης του 1996 στο ύψος Νίκη Μπακογιάννη*, αλλά και η πρωταθλήτρια Ευρώπης και χάλκινη παγκόσμια πρωταθλήτρια του τριπλούν Ολγα Βασδέκη.
*Η Νίκη Μπακογιάννη είναι πρώην αθλήτρια του ύψους με μεγάλες επιτυχίες στη καριέρα της. Γεννήθηκε στη Λαμία στις 19 Ιουνίου 1968, και ξεκίνησε από τον Αθλητικό Όμιλο «Αθανάσιος Διάκος» και συνέχισε με τα χρώματα του Ολυμπιακού. Από τα 16 της χρόνια συμμετείχε σε διεθνείς αγώνες. Το 1985 έλαβε μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου εφήβων νεανίδων στο Κότμπους της -τότε- Ανατολικής Γερμανίας όπου πέρασε το 1,85 μ. Το 1992 στη Βαρκελώνη έλαβε για πρώτη φορά μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά με 1,88 μ. δεν πέρασε στον τελικό. Το 1996 ήταν δεύτερη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου (1,96 μ.) και το 1997 δεύτερη στους Μεσογειακούς Αγώνες.
Η μεγαλύτερή της διάκριση είναι το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων της Ατλάντα το 1996 με 2,03 μ. επίδοση που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ. Παράλληλα αυτή η επίδοση της έδωσε και μια θέση στο ρεκόρ γκίνες, αφού η διαφορά των 33 εκατοστών που την χωρίζουν από τα 2,03 μέτρα που πήδηξε είναι η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου