Τρίτη 8 Μαΐου 2018

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΑΣΣΗΣ (ΤΡΙΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΟΣ) - ΜΑΡΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ (ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΛΑΜΙΑΣ) ΜΕΓΑΛΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΑΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 10.000Μ



Μια από τις καλύτερες - εγχώριες - κούρσες 10.000 μ. έγινε το βράδυ της Κυριακής (5/5) στη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στα Μέγαρα.

Ο Γιώργος - Μιχάλης Τάσσης (Τρίτων Χαλκίδας) ήταν ο μεγάλος νικητής στους με 30.09.38, επίδοση που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ και δείχνει για μία ακόμη φορά πως διανύει περίοδο αγωνιστικής ανάκαμψης. Ο νεαρός αθλητής προηγούνταν στο μεγαλύτερο μέρος της κούρσας και κατάφερε να αντέξει ως το τέλος. Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε ο Μάριος Αναγνώστου (Αναγέννηση Λαμίας), που ήταν νικητής στους έφηβους και δεύτερος στους Άνδρες με 30.10.39, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ του, αλλά και όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 του Τάμπερε. Η πρώτη τριάδα στου άνδρες έκλεισε με τον περσινό νικητή, Δήμο Μαγγίνα (ΑΟ Μυκόνου), ο οποίος πέρασε τη γραμμή τερματισμού σε 30.10.51.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι καιρικές συνθήκες μπορεί να μην ήταν οι καλύτερες δυνατές, ωστόσο οι δρομείς που μετείχαν στη δεύτερη - χρονικά - τελική σειρά κατάφεραν να ξεπεράσουν κάθε προσδοκία. Μπορεί η βροχή να είχε σταματήσει, ωστόσο ο αγωνιστικός χώρος στο στάδιο των Μεγάρων ήταν ιδιαίτερα βαρύς, λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού που είχε πέσει, ενώ πολλά προβλήματα δημιούργησαν στους δρομείς τα αυξημένα επίπεδα υγρασίας.
Παρόλα αυτά εννέα αθλητές τερμάτισαν κάτω από 31.00 λεπτά, σε μια απόσταση που ξεχώρισαν κυρίως νέοι αθλητές της απόστασης, όπως ο Γιώργος Τάσσης του ΑΟ Τρίτων Χαλκίδος ο οποίος ήταν νικητής και στους Νέους και ο Μάριος Αναγνώστου του ΓΣ Αναγέννησης Λαμίας. Ο έφηβος αθλητής Μάριος Αναγνώστου δεν έπιασε απλώς το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας του, αλλά, πλησίασε αρκετά το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας, το οποίο είναι 29.50.40 και ανήκει στον Βαγγέλη Καρίμαλη από τις 9/8/1987.

Ο αθλητής του Σάββα Κούμπουρα θα συνεχίσει πλέον την προετοιμασία του, με στόχο τη διάκριση στη διοργάνωση του Τάμπερε. Συνολικά στις δύο τελικές σειρές - η πρώτη έγινε με έντονη βροχή - αγωνίστηκαν 46 δρομείς, από τους οποίους οι 43 τερμάτισαν, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως οι 35 έκαναν ατομικό ρεκόρ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ενας αθλητής και μία αθλήτρια θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο 10.000 μέτρων στο Λονδίνο.
Ο Γιώργος Τάσσης (Τρίτων Χαλκίδας) και η Αναστασία Καρακατσάνη (ΓΣ Γλυφάδας), οι οποίοι ήταν νικητές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10.000 μ., την Κυριακή στα Μέγαρα, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν έναν δυνατό αγώνα, κόντρα στους κορυφαίους αθλητές της απόστασης στην Ευρώπη.

Η 22η στάση στην ιστορία της διοργάνωσης θα γίνει το Σάββατο 19 Μαΐου στο "Parliament Hill Athletics Track". Οι αθλητές μας θα αναχωρήσουν για το Λονδίνο την Παρασκευή (18/5) και θα επιστρέψουν την Κυριακή (20/5).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου