Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΕΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΡΙΝΑΚΟΥ ΣΤΟ SITE ΤΟΥ ΣΕΓΑΣ

Αναστασία Μαρινάκου - Αθηνά Κοίνη - Ελένη Φιλάνδρα
Έχει την ικανότητα να τρέχει εξίσου αποδοτικά από τα 800 μ. έως και τα 5.000 μέτρα. Το αγαπημένο της αγώνισμα είναι τα 1.500 μ., ωστόσο η Αναστασία Μαρινάκου, μετά την κούρσα του Σαββάτου στα «Χανιά 2015» …βρήκε χώρο στην καρδιά της και για τα 3.000 μέτρα.
«Δεν ήταν στο πρόγραμμα να τρέξω 3.000 μ., αρχικά είχαμε πει να πάρω μέρος στα Βενιζέλεια στα 1.500 μέτρα. Ωστόσο αποφασίσαμε με τον προπονητή μου, να δοκιμάσω και στο 3άρι για να δούμε που βρισκόμαστε. Είμαι πολύ χαρούμενη με την εμφάνιση μου. Τα 1.500 μ. είναι το αγώνισμα μου, όμως, δεν κρύβω πως μου άρεσε ιδιαίτερα και η εμπειρία της συμμετοχής στα 3.000 μ.», είπε η Νεάνιδα αθλήτρια, που πέτυχε 9.19.41, επίδοση που είναι η δεύτερη στην Ευρώπη στην κατηγορία της.
Η Μαρινάκου έχει το όριο για Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ε/Ν στα 1.500 μ., από το χειμώνα ενώ το Σάββατο έπιασε το όριο και στα 3.000 μ. «Δεν ξέρω ακόμη τι θα τρέξω στη Σουηδία. Θα εξαρτηθεί από την κατάσταση στην οποία θα βρίσκομαι και φυσικά από την προοπτική διάκρισης που θα υπάρχει στο καθένα από τα δύο αγωνίσματα», είπε.
Η αθλήτρια του Χρήστου Παπαχρήστου έχει το πλεονέκτημα να κάνει καθημερινά προπόνηση με δύο σπουδαίες αθλήτριες των αποστάσεων, την Έλενα Φιλάνδρα και Αθηνά Κοίνη. «Βοηθάει πολύ η μία την άλλη μέσα από την προπόνηση με συνέπεια να βελτιωνόμαστε όλες». Η Μαρινάκου έχει στο συρτάρι της προτάσεις από Πανεπιστήμια των ΗΠΑ, όμως, για την ώρα έχει βάλει ως προτεραιότητα την προπόνηση της.
«Εχω δύο χρόνια περιθώριο να δω τι θα κάνω με τις ΗΠΑ. Είναι κάτι που με ενδιαφέρει, ωστόσο θέλω να μείνω άλλο ένα χρόνο Ελλάδα και να κυνηγήσω το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν είναι εύκολος στόχος, όμως, θέλω να προσπαθήσω», συμπλήρωσε.
Η 19χρονη θα κάνει τον επόμενο αγώνα της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στο Ηράκλειο κι έπειτα θα συνεχίσει με στόχο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ε/Ν (16-19/6) στην Εσκιλστούνα της Σουηδίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου