Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015

Εσκιλστούνα 2015: Εξαιρετική Μαρινάκου και τέταρτη θέση στα 1.500 μ.


Μπορεί η Αναστασία Μαρινάκου να μετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ε/Ν, έχοντας στον μυαλό της την διάκριση στα 3.000 μ., όμως, τελικά αυτή ήρθε στα 1.500 μέτρα. Η αθλήτρια του Χρήστου Παπαχρήστου έκανε πολύ καλό αγώνα στον τελικό της απόστασης καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση με 4.25.23 σημειώνοντας σπουδαία διάκριση.
Η 18χρονη έκανε τον αγώνα και της κατάφερε μέχρι το τέλος να διατηρήσει τις δυνάμεις, προκειμένου να κρατηθεί στην τέταρτη θέση.
Μάλιστα η Μαρινάκου δεν ήθελε να πάρει μέρος στην κούρσα, καθώς ήταν στεναχωρημένη από την εμφάνιση της στα 3.000 μέτρα. "Στα τελευταία 300 μ. στην κούρσα των 3.000 μ. έπαθα υπογλυκαιμία και αυτό είχε ως συνέπεια να μείνω πίσω και να τερματίσω με δυσκολία. Αν δεν είχε συμβεί το χθεσινό τότε στη σημερινή κούρσα θα λειτουργούσα διαφορετικά. Θα ρίσκαρα και θα κολλούσα στις προπορευόμενες αθλήτριες με στόχο να κυνηγήσω στα τελευταία μέτρα και το μετάλλιο. Δυστυχώς σε αυτούς τους αγώνες χρειάζεται και τύχη και εγώ χθες δεν είχα και έτσι έχασα το μετάλλιο μέσα από τα χέρια μου", είπε η νεαρή αθλήτρια που στο μέλλον θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει ακόμη καλύτερες εμφανίσεις.
"Η χθεσινή ημέρα ήταν μία από τις χειρότερες της ζωής μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή μου (σ.σ Χρήστο Παπαχρήστο), που ήταν δίπλα μου. Σήμερα έτρεξα πιο πολύ γι'΄αυτόν", κατέληξε η Μαρινάκου.
Με βάση τις επιδόσεις η Μαρινάκου θα μπορύσε να είχε κατακτήσει ακόμη και μετάλλιο, δεδομένο του ότι η τρίτη θέση έκλεισε στα 4.20.84 με την Γερμανίδα Κονστάνζ Κλοστερηάλφεν. Νικήτρια ήταν η Ρόμπι Κλέι το μεγάλο φαβορί της κούρσας με 4.17.91 και δεύτερη η επίσης Βρετανίδα Αμι Γκρίφιθς με 4.20.41.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου