Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2016

Αλλαγές από την αποδοχή των εισηγήσεων που ακούστηκαν στο πρόσφατο συνέδριο της ΕΠΑΚΑΒ εγκρίθηκαν στη διάρκεια του σημερινού διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας.
Τροποποιήσεις, που αφορούν – κυρίως - στη διεξαγωγή των κορυφαίων εγχώριων αγώνων (διασυλλογικό πρωτάθλημα, Πανελλήνιο Πρωτάθλημα).
Στο πλαίσιο αυτό αποφασίσθηκε η αλλαγή της ημερομηνίας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ΠΠ/ΠΚ Α. Ετσι η διοργάνωση των μικρών, θα γίνει στις 16-17 Ιουλίου και όχι στις 2-3 Ιουλίου, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί. Με τον τρόπο αυτό δεν θα επιβαρυνθούν οι αθλητές με συμμετοχή σε δύο σπουδαίες διοργανώσεις, καθώς στις 25-26 Ιουνίου θα προηγηθεί το Πρωτάθλημα Παίδων- Κορασίδων.
Τέσσερις αγώνες Γκραν Πρι θα περιλαμβάνει το αγωνιστικό πρόγραμμα του 2016, αντί δύο του 2015. Οι αγώνες θα γίνουν στην Έδεσσα, το Άργος Ορεστικό, την Πάτρα και ένας ακόμα στην Ανατολική Στερέα - Εύβοια.

Εξάλλου αποφασίσθηκε στο Πρωτάθλημα ΠΠ/ΠΚ Α να επιτρέπεται η συμμετοχή στο αγώνισμα της σκυταλοδρομίας 4Χ80μ. και των αθλητών – αθλητριών που γεννήθηκαν  το 2003 (13 ετών) και ανήκουν στην κατηγορία ΠΠ/ΠΚ Β΄.

Στους διασυλλογικούς αγώνες ΠΠ/ΠΚ Β' θα βραβεύονται - και στους δύο αγώνες της Α΄ φάσης - εκτός από τους τρεις πρώτους νικητές - νικήτριες της συνολικής βαθμολογίας και οι τρεις πρώτοι νικητές – νικήτριες των επί μέρους ατομικών αγωνισμάτων που συμπεριλαμβάνονται σε κάθε πολύαθλο. (π.χ. οι τρεις πρώτοι στα 60 εμπ. οι τρεις πρώτοι στα 1.000μ, οι τρεις πρώτες στο ύψος, οι τρεις πρώτες στο μπαλάκι κ.λ.π.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου